Nytårskur på Gram Slot

Dejligt endeligt at kunne mødes igen.
Haderslev Kommune og Haderslev Erhvervsråd afholdte det traditionsrige Nytårskur, denne gang i den Holstenske Lade.
Jeg havde fornøjelsen at afsløre “Årets tilflytter”, der velfortjent gik til Sofie From der har taget initiativ til det populære til tag Sangvandring.
Henrik afslørede Arkil for “Årets uddannelsesinitiativ”.
Johan Schmidt afslørede Eldorado A/S som “Årets vækstvirksomhed”
Tillykke til alle 3 – virkeligt velfortjent.

Jeg gav denne introduktion til Sofie From:

Årets tilflytter

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med tilflyttere. Nogle kunne måske godt tænke, at der så kommer flere skatteindtægter i kommunekassen, og det er vi selvfølgelig også glade for. Men tilflyttere er mere end det.   

Vi ser også tilflytterne og tilbageflyttere som dem, der kommer med nye impulser og energi. Dem der lyst til at involvere sig der hvor de har bosat sig, som har lyst til at gå på opdagelse i deres nye hjemkommune eller som måske ligefrem selv har en god idé, de vil bidrage med.  

Netop det med at bidrage med en god idé er årets tilflytter et godt eksempel på. Da hun flyttede til Haderslev efter at have boet en årrække i København, havde hun en god idé i kufferten. Det handler om sang, byvandring, historiefortælling og samvær. Hvis nogle af jer allerede har gættet det, så er det selvfølgelig sangvandringer, jeg taler om.  

Sangvandringerne i Haderslev er det seneste år blevet en kæmpe succes, og det er takket været årets prismodtager, som flyttede hertil i efteråret 2019.   

Hun er initiativtager til konceptet – ved at rejse hånden og sige jeg har en idé, og idéen blev til en stor succes! – med rigtig meget hjælp både til idéudvikling og udførsel fra såvel kunsthal, kor, foreninger og enkeltpersoner i kommunen. Og det er netop det, som sangvandringerne kan. De kan samle og engagere folk. Det synes dommerkomiteen er intet mindre end fantastisk – især her i en coronatid, hvor rigtig meget ikke har kunnet lade sig gøre. Men det kan sangvandringer, og konceptet er endda så genialt, at det nu er ved at sprede sig til andre steder i kommunen.  

Derfor har dommerkomitéen også været meget enige om, at årets tilflytter er: SOFIE FROM, som vi nu gerne vil se på scenen.